Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Ny Menon-rapport: Flytende havvind vil få et betydelig kostnadsfall

Menon Economics har på oppdrag fra Offshore Norge gjennomført en studie som vurderer kostnadsutviklingen innen bunnfast og flytende havvind i det globale markedet.

Rapporten viser den historiske kostnadsutviklingen for havvind, inkludert de siste års kostnadsøkning for havvind og andre fornybare teknologier. Den ser også nærmere på hva som har vært de viktige kostnadsdriverne de siste årene, og vurderer de langsiktige perspektivene for kostnadsutvikling i havvindmarkedet. 

― Rapporten viser at vi kan forvente et betydelig kostnadsfall for havvind i løpet av de neste tiårene, og spesielt for flytende havvind. Samtidig er flytende havvind i dag en umoden teknologi som trenger støtte for å bli realisert. Regjering og Stortinget må sikre nødvendige rammebetingelser og finansiering for å få bygd de første storskala prosjektene blant annet på Utsira Nord. Da vil Norge kunne ta den ledende posisjon innen flytende havvind som industrien og politikerne ønsker, samtidig som havvind bidrar til nødvendig økt kraftproduksjon, sier direktør havvind i Offshore Norge, Roger Pedersen.

Les hele rapporten her.