Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Historisk lav risiko på norsk sokkel

Aldri har den totale risikoen for storulykker på norsk sokkel vært lavere enn i 2018. Industrien jobber nå videre med å forebygge hendelser i industrien.

Den årlige fremleggelsen av Risikonivå i norsk petroleumsvirksomhet (RNNP) viser situasjonen for sikkerhetstilstanden på norsk sokkel. RNNP baserer seg på innrapporteringer fra selskapene som opererer på norsk sokkel, og selve analysen utføres av Petroleumstilsynet (Ptil).

Det har aldri vært registrert så få hendelser med storulykkepotensial som i 2018. Totalt var det registrert 7 gasslekkasjer i 2018, hvor flesteparten var i den laveste risikokategorien. Petroleumsnæringen har jobbet systematisk for å unngå gasslekkasjer, og dette har vært et prioritert område siden begynnelsen av 2000-tallet.

Norsk olje og gass fortsetter nå arbeidet med å forebygge gasslekkasjer, og vil sammen med partene i industrien arbeide intensivt med å kartlegge, forstå og lære av hendelser.

- Sikkerhet har alltid førsteprioritet i olje- og gassindustrien. Én hendelse kan være nok til å utløse store konsekvenser. Derfor jobbes det kontinuerlig med å forstå risiko og iverksette risikoreduserende tiltak, noe vi ser tydelig resultater av i RNNP 2018, sier viseadministrerende direktør i Norsk olje og gass, Knut Thorvaldsen.

Petroleumsnæringen er unik ved at det trenes kontinuerlig på å tenke risikoforebyggende. Samtidig viser deler av RNNP 2018 at det er områder som det må jobbes mer med. Dybdeundersøkelsen som omhandler hvordan de ansatte oppfatter sikkerhetstilstanden på norsk sokkel viser at det er et behov for at ledere og sentrale aktører må fortsette å jobbe tett sammen for å sørge for et godt, systematisk og åpent sikkerhetsarbeid på tvers av selskaper og organisasjoner.

Les hele RNNP-rapporten for 2018 her. 

Kontaktperson: Maiken Ree, tel 977 55 002