VESTLANDSKONFERANSEN: Kristin Færøvik snakket om hvordan olje- og gassnæringen vil prege de neste tiårene.
Av Øyvind Knoph Askeland, informasjonssjef (tekst og foto)
Færøvik er styreleder i Norsk olje og gass og administrerende direktør i Lundin Norway AS. Foran en fullsatt sal i Stavanger var hun opptatt mulighetene som ligger i havområdene utenfor kysten.
– De siste årene har nok mulighetene falt litt i skyggen av de mer dystre nyhetene som har preget det offentlige ordskiftet om olje- og gassnæringen, sier Færøvik.
Rapport: Dette betyr olje og gass for Norge
– Jeg har selv vært med på flere av de høye oppturene og de dype nedturene – erfaringen tilsier at at denne industrien har reist seg. Hver gang. Klar for å ta tak i nye muligheter. Og jeg er overbevist om at det blir utfallet også denne gang, fortsetter hun.
Et hav av muligheter
Vestlandskonferansen hadde i år havet som tema, og hva Vestlandet skal leve av fremover. Færøvik mener Vestlandet – og landet for øvrig – har alle forutsetninger for å lykkes minst like godt i fremtiden som til nå.
Les også: Slik skal olje- og gassbransjen lykkes i fremtiden
– Vi har ennå ikke hentet opp halvparten av ressursene som ligger der ute. Disse ressursene gir grunnlag for minst 50 nye år med olje- og gassnæring på norsk sokkel, sier Færøvik, og fortsetter:
– Det gir arbeidsplasser, livskraft til lokalsamfunn og inntekter til fellesskapet. Vår viktigste naturressurs kan også gi fremtidige generasjoner muligheten til å oppleve det velferdsnivået som vi nyter så godt av i dag.
Glad for samarbeid
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) innledet konferansen. Politikeren pekte i likhet med Færøvik på de mange mulighetene i havet.
– I mer enn 40 år har petroleumsindustrien dratt nytte av kompetanse fra annen industri. Nå bidrar kompetansen fra oljenæringen også til utvikling i andre maritime næringer. Det vi ser er en synergieffekt i praksis, sier Sandberg.
PÅ VESTLANDET: Fiskeriminister Per Sandberg.