Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Feiret Female Future: – Har vært en trygg arena

Female Future-kullet i Norsk olje og gass 2016 har avlagt eksamen og er ferdige med programmet.

FERDIGE: Female Future-deltakerne samlet til avslutning i Stavanger. Leder for programmet i Norsk olje og gass, Håvard Hauan, takket for samarbeidet.

Av Øyvind Knoph Askeland, informasjonssjef (tekst og foto)

Nå er det kun resultatene på deres avlagte eksamen ved BI Stavanger som gjenstår før de 20 deltakerne legger Female Future, Norsk olje og gass, bak seg.

– Samarbeidet med de andre deltakerene har vært nyttig, og da tenker jeg spesielt på erfaringsutvekslingen. Dette har vært en trygg arena for diskusjon på tvers av hvilken bedrift vi kommer fra, sier Tone Hjetland, sales manager i Halliburton.

Se også: Disse var med i Female Future, Norsk olje og gass, i 2016

Kvinner i lederposisjoner

Målsettingen til Female Future-programmet i Norsk olje og gass er å gjøre næringen enda mer attraktiv for kvinner, at flere kvinner blir en del av beslutningsprosessene i ledelse og styrer, samt at bedriftslederne er pådrivere for å få kvinner inn i lederposisjoner.

– Det viktigste jeg tar med meg er den personlige utviklingen, med forbedret selvtillit og nødvendige verktøy, som kan brukes i fremtidige lederroller. Jeg tror det fundamentet som jeg har fått med meg gjennom læringen dette året øker sjansene for å lykkes i karrieren, sier Hjetland.

Menn får være med

2016 er siste året der kun kvinner deltar på programmet. Fra neste år vil 20 deltakere, 11 kvinner og ni menn, være med på Karriereutviklingsprogram (KUP), Norsk olje og gass.

Leder for programmet, advokat Håvard Hauan, forklarer overgangen slik:

– Etter innspill fra deltakerne i Female Future, Norsk olje og gass, gjør vi endringer for å få inn en ny dimensjon i karriereutviklingsprogrammet. Fremtidens ledere skal jobbe side om side med både menn og kvinner. Vi må derfor kunne tilby et godt program, uavhengig av kjønn.

Halliburtons Hjetland tror endringen vil være positiv.

– Jeg tror det vil påvirke opplegget i liten grad. Kursinnholdet i Female Future var relevant for lederutvikling uansett kjønn, så jeg synes det er positivt at mannlige ledertalenter får bli med i det nye programmet.

– Likevel tror jeg det er viktig å ha som forutsetning at minst ti av ledertalentene hvert år skal være kvinner. Dette for å beholde noe av fokuset på det som var målsettingen for Female Future, sier hun.

Les også: Dette er KUP