- Det har vært krevende forhandlinger med flere ulike problemstillinger som måtte løses. Oppgjøret er innenfor rammen av frontfaget, men ble dyrt. I den utfordrende situasjonen næringen er i for tiden, var det likevel avgjørende for oss å finne en løsning for å unngå streik, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.
Det blir gitt et generelt tillegg på 9100 kroner. Tillegget er inkludert sokkelkompensasjon og feriepenger. Dessuten gis det et etterslepstillegg på 3118 kroner inkludert sokkelkompensasjon og feriepenger. Det er også en økning i skift- og nattillegg på 1,50 kroner. I tillegg heves satsen på forbundsvise midler til 600 kroner.
Til protokoll er det det blant annet anført at partene skal sette ned ett eller flere utvalg som i tariffperioden 2016-2018 skal vurdere problemstillinger vedrørende oppholdsperiode, endring av arbeidsplan, arbeidssted og arbeidsperiode. Dette er begrunnet i kostnadsutfordringene bedriftene på sokkelavtalene har. Det er forventninger til at et gjensidig forpliktende utvalgsarbeid skal bidra til å styrke norsk sokkels konkurransekraft.
I tillegg skal partene gjennomføre en utredning om hvordan innbetalingene til fondet for tap av helsesertifikat skal tilpasses. Dette skal skje i første år av tariffperioden.
Kontakt
Jan Hodneland, forhandlingsleder Norsk olje og gass, mobil +47 913 41 301
Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsansvarlig lønnsforhandlinger, mobil +47 952 82 808
Fakta om sokkeloppgjøret
Om lag 7500 ansatte er omfattet av sokkelavtalene. Disse jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter: Statoil ASA, A/S Norske Shell, BP Norge AS, ESS support services AS, Esso Norge AS, Sodexo Remote Sites Norway AS, KCA Deutag Drilling Norge AS, Talisman Energy Norge AS, Engie E&P Norge, ConocoPhillips, Wintershall, Coor Offshore AS, Eni Norge AS og Lundin Norway AS.