BRUDD: Forhandlingene med Safe går til mekling.
- Når det gjelder Safe var det for stor avstand mellom partene. Økonomien i oppgjøret var utslagsgivende for at det ikke var mulig å finne løsninger. Kravene som ble fremmet av Safe viser at de ikke har den samme virkelighetsforståelsen som oss når det gjelder hvilken krevende situasjon olje- og gassnæringen er i, sier Jan Hodneland som er forhandlingsleder i Norsk olje og gass.
Dermed går oppgjøret på brønnserviceavtalen med Safe til mekling.
- Når det gjelder Industri Energi har det vært krevende forhandlinger, men vi er enige om å avslutte disse nå og fortsette forhandlingene på et senere tidspunkt, når det skjer vet vi ikke ennå, sier Hodneland.
Dette er det fjerde og siste av oppgjørene Norsk olje og gass forhandler på i år. Forhandlingene på landbaseavtalene, og sokkelavtalene har endt med brudd og går til mekling. Forhandlingene på landavtalene endte med enighet.
Mer informasjon om årets tariffoppgjør finner du her.
Kontakt
Jan Hodneland, forhandlingsleder Norsk olje og gass, mobil + 47 913 41 301
Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsansvarlig Norsk olje og gass, mobil +47 952 82 808
Fakta om oljeserviceoppgjøret
Om lag 6000 ansatte i ulike oljeservicebedrifter (leverandører til oljeselskaper) er omfattet av avtalene. Avtalene er likelydende med Industri Energi og Safe. De omfatter følgende bedrifter: KCA Deutag Drilling Norge AS, Altus Intervention AS, Aker Solutions AS Subsea Ågotnes, Baker Hughes Norge, Halliburton AS, Oceaneering AS, Schlumberger Norge AS, Subsea 7 Norway, Weatherford Norge AS, Vetco Gray Scandinavia, Benor, Cameron, Enhanced Drilling, Expro Group Norway AS, Falck Nutec AS, Franks International, Harris Norge, Intertek West Lab, IOS Tubular Management, INC Support AS, Landmark Graphics, NUI AS, Nosefo Tau AS, Petrotech AS, PSW Technology, Ramco Norway AS, ResQ, Subsea 7 I-Tech AS, Technip Norge AS, TWMA Norge, Viking SeaTech Norge AS, Weatherford Laboratories og Welltec.