Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Subsea 7

Monica Th. Bjørkmann ny styreleder i Norsk olje og gass

Monica Th. Bjørkmann ble onsdag valgt til ny styreleder i Norsk olje og gass.

Bjørkmann er Norgessjef for Subsea 7, og er den første topplederen fra en leverandørbedrift som velges til leder for organisasjonen.

- Leverandørindustrien er en selvsagt del av olje- og gassindustrien. Norsk leverandørindustri har aktivitet over hele landet, både onshore og offshore, og vi er verdensledende med den teknologi og kompetanse som er utviklet over mange år, sier Bjørkmann.

Norsk olje og gass er arbeidsgiver- og interesseorganisasjonen for olje- og gassindustrien og organiserer både oljeselskap og oljeserviceselskap. Bjørkmann tar over som leder etter Kristin Færøvik som takker av etter tre år som styreleder.

- Norsk olje- og gassindustri står overfor enorme utfordringer i årene som kommer. Vi skal bidra til at verden når sine klimamål og det stiller krav til kompetanse, teknologi og nye løsninger. Forutsetningen for å lykkes er at folk i Norge ser at vi har en viktig rolle i arbeidet med å redusere utslippene globalt, sier Bjørkmann.

Styret i Norsk olje og gass ser slik ut etter generalforsamlingen 2019:

Monica Th. Bjørkmann, styreleder, Subsea 7

Arne Sigve Nylund, Equinor ASA

Tom Huuse, Baker Hughes

Vidar Nedrebø, Repsol

Kristin Kragseth, Vår Energi

Erik Sæstad, Oceaneering

Agnete Johnsgaard-Lewis, A/S Norske Shell

John Stangeland, Norsea Group

Alv Bjørn Solheim, Wintershall DEA