Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Signerer avtale om kartlegging av kompetansebehov

Offshore Norge og Rederiforbundet signerer i dag en avtale med NIFU om en undersøkelse som skal kartlegge kompetansebehovet blant de to bransjeforeningenes medlemmer i offshore-næringene.

Målet med prosjektet er å skaffe kvalitativ og dyptgående kunnskap om kompetansesituasjonen i norsk offshoresektor, med særlig vekt på:

  • Arbeidskraft og rekruttering
  • Kompetanse og kompetansebehov
  • Omstilling og utvikling
  • Kompetanseutvikling og etter- og videreutdanning

– Vi er glade for at vi har kommet i gang med dette prosjektet, hvor vi sammen med NIFU og Rederiforbundet skal kartlegge næringens kompetansesituasjon. Undersøkelsen skal brukes i vårt strategiske kompetansearbeid, og den vil være et viktig bidrag i arbeidet med at næringen skal få dekket sitt kompetansebehov på sikt., sier Målfrid Rønnevik, komptanseleder i Offshore Norge.

Satsningen til Offshore Norge og Rederiforbundet er også i tråd med det regjeringen ber om fra næringslivet i regjeringens strategi for å øke næringslivets investeringer i forskning og utvikling, publisert tirsdag denne uken.